Petit choux med löjrom & syrad grädde

Älskar ni också löjrom och vill göra en förrätt / ett tilltugg som imponerar stort på dina gäster? Då måste ni testa mitt recept på petit choux’er med löjrom, syrad grädde och finhackad rödlök. Kan vara bland det godaste som finns. Perfekt på champagnebrickan att avnjuta tillsammans med bubblet. Receptet kommer här!

Petit choux’er 8-9 st
1,5 dl vatten
50 g smör
1 dl vetemjöl
1,5 ägg
1 nypa salt
Tillbehör till 4 port
160 g Kalix löjrom (2 burkar)
2 dl smetana, spritsat
1 rödlök, fint hackad
Färsk dill
Gör så här
Sätt ugnen på 180-190 grader
Koka upp vatten och smör tills smöret smält helt. Rör i mjölet. Vispa kraftigt.
Ta bort kastrullen från plattan och rör först i ett helt ägg. Knäck sedan nästa ägg i ett glas, vispa upp och addera hälften av ägget i smeten.. Ta i en nypa salt & rör till en jämn och tjock smet.
Fyll upp en spritspåse med smeten. (Med eller utan tyll, funkar även utan.)
Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och spritsa 8-9 petit chouxer.
Sätt in i ugnen i 25 minuter.
Kika emellanåt i ugnen. Blir de väldigt mörka, sänk temperaturen. (Ugnar kan vara så olika)
Ta ut de gyllene petit chouxerna och låt dem svalna helt på galler.
Servering
Dela petit chouxerna så att man får lite

Källa