Hej finingar!
Har ni testat denna mazarintårta med grädde & bär ? Den är bara SÅ god!!
Perfekt tårta att smälla ihop i sommar med alla bär som finns att välja på. Här kommer receptet
Mazarinbotten:
175 g smör, smält
1 ägg
80 g mandelmassa, riven
2,5 dl strösocker
1 1/2 dl mjölk
3 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
1/2 dl Nutella
3-4 dl vispad grädde
1 dl färska blåbär
15-20 färska solmogna jordgubbar
Dekoration:
Florsocker att sikta över
Mynta att dekorera med
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Smöra och bröa en rund form täckt med baklåtspapper i botten, ca 24cm med smör och vetemjöl. Sikta sedan lite vaniljsocker i botten av formen, det brukar jag alltid göra.
Smält smöret.
Riv ner mandelmassan i en bunke och tillsätt ägg, mjölk & socker, vispa ihop.
Bland samman mjöl, bakpulver & vaniljsocker i en separat bunke,
blanda väl så allt blandar sig.
Häll sedan ner mjölblandningen i ägg-mandelmassesmeten och portionera i det smälta smöret. Rör till en jämn smet.
Häll över smeten i formen och ställ in i mitten av ugnen i ca 25-30 min. En mazarintårta skall inte bli torr, den skall vara saftig och gärna lite kladdig.
Låt kakan svalna helt. Lägg upp på ett uppläggningsfat.
Vispa grädden och börja med att breda på ett lager Nutella.
Klä sedan tårtan som du önskar