Denna pasta är galet enkel att svänga ihop och är bara så fantastiskt god!!
Den rostade paprikan & löken ger en sån härlig smak i kombination med honungen som det får rostas tillsammans med i ugnen. Till detta bryter den salta fetaostkrämen av och som pricken över i’et så får vi till det där härligt nötiga inslaget av valnötsoljan och rostade pinjenötter!
Receptet är enkelt, och kommer här
4 port, 20-25 min
Ingredienser
4oo g färsk tagliatelle
3 röda paprikor, strimlade
2 gula paprikor, strimlade
1 vitlök solo, skalad och skuren i mindre klyftor
1 rödlök, skuren i små båtar
1-2 msk olivolja
1 tsk flytande honung, ringlad över
Fetaostkräm
150 g grekisk fetaost i bit
2 dl crème fraiche 15 %
salt, efter smak
Topping
1/2 dl rostade pinjenötter (rosta i torr panna tills nötterna blir gyllene till färgen)
2-3 msk valnötsolja
Färsk basilika
Flingsalt
Gör så här
– (Sätt ugnen på 170-180 grader varmluft)
1. Tvätta och torka av paprikorna, samt skala lök och vitlök.
2. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt.
3. Strimla paprikan, skiva upp vitlök och skär små båtar av rödlöken.
4. Lägg allt på plåten och ringla över olivolja, lite honung & flingsalt.
5. Sätt in plåten i ugnen (ca 15-20 min) och låt grönsakerna rostas, ser du att det bränner på kanterna av grönsakerna, sänk värmen lite och blanda