Vit chokladpannacotta med hallongrädde & lakrits

Lördag ♥
Vad bjuder ni på ikväll ?
Jag kommer bjuda på dessa godingar till dessert.. Vit chokladpannacotta med hallongrädde & lite lakrits på toppen!
(Man kan definitivt om man inte älskar lakrits bara skippa den)
Receptet är superenkelt och bara Sååå Gott, här kommer det!

4-6 små dessertglas, 5 min + (4h kyl)
Ingredienser
Pannacotta
2,5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 krm vaniljpulver
100g vit choklad
1,5 gelatinblad
Hallongrädde
1 dl vispgrädde
1-2 krm vaniljsocker
100g frysta hallon, krossade med gaffel
Topping
Lakritspulver (Om önskas.. Lika god utan)
(Citronmeliss om det önskas lite extra piff)
Gör så här:
1. Lägg gelatinblad i kallt vatten ca 5 min
2. Koka hastigt upp grädde, mjölk och vaniljpulver. Dra bort från plattan och tillsätt hackad vit choklad. Rör slätt!
3. Krama ur vattnet från gelatinbladet och rör ner i pannacottasmeten, rör väl.
4. Häll upp i små portionsglas och ställ i kylen minst 4 h.
Servering
Vid servering, vispa upp grädden lite lätt och blanda i de krossade hallonen och vaniljsockret.
Toppa uppe på pannacottan och smula sikta eventuellt över lite lakritspulver (För er som älskar lakrits så är detta magi… ♥)

Perfekt dessert som går att förbereda långt innan gästerna kommer!

Till och med barnen tycker att detta är en riktig höjdare ♥

Lycka till med desserten & hoppas det smakar!
Kram C
 

Källa