Supersmarrigt recept på en härlig påskdessert!
Denna dessert är verkligen en favorit. Underbart god, kul att tillaga och bara så läcker. En söt/syrlig efterrätt med en härlig fräschör som får avrunda middagen. Perfekt nu i påsk!
Receptet kommer här
6-8 små glas
Crumble 25 min, cheesecakecream 5 min, lemon-gingercurd 15 min+kyl 60min, italiensk maräng 15min
Crumble
75 g smör, kylskåpskallt
1 dl mjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smula samman ingredienserna, lite som en smuldeg.
Fördela ut smulet på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i ugnen i ca 10-15 minuter tills allt fått en gyllene färg och blivit crunchigt knaprigt.
Lemon-Ginger curd
3 st citroner
1,5 dl socker
1 msk maizena
2 ägg + 2 äggulor
1-2 tsk färskriven ingefära, saften
50 g smör, rums tempererat
Gör så här:
Pressa ut saften från 2 citroner i en kastrull, Använd sil så slipper du pilla bort kärnor sedan.
Riv ner zest (skalet från alla 3 citronerna med ett zestjärn)
Tillsätt socker och låt koka upp tills sockerkristallerna smält och smakerna får dras ut från citronskalet. Sila sedan bort skalet.
Pressa den tredje citronen ner i ett glas och blanda ut med maizenan. Häll ner i citron-sockerkoket och tillsägg ägg och äggulor. Vispa samman och värm upp på medelhög värme tills curden tjocknar. Låt