Lyxig räk- och rödlökscheesecake med löjrom

Hej mina fina matvänner!
Snart är det härlig påsk & påskafton. Alltid kring påsk gör jag min räk- och rödlökscheesecake med löjrom. Den passar verkligen in på alla buffébord. Inte minst vid examensdagar gör den succé! Detta är en riktig storfavorit hemma hos oss, hoppas den blir det även hemma hos er. Här kommer receptet!

Ingredienser
Botten
275 g kavring, mixad till smulor
125 g smör, smält
Fyllning
300 g Philadelphia
4 dl crème fraiche 34 %
4,5 gelatinblad
1 rödlök, finhackad
460 g stora räkor utan skal, hackade
1 msk hackad dill
1 msk citronsaft
1/2-3/4 tsk salt
1-2 krm vitpeppar (efter smak)
3-4 varv med svartpepparkvarnen
Dekoration
80 g löjrom
Hela räkor utan skal
Dill & gräslök
Gör så här
1. Smält smöret
2. Mixa kavringen inklusive kanter i en mixer tills det bara är smulor kvar av brödet.
3. Blanda samman det smälta smöret med kavringsmulet så att allt fördelas jämt.
4. Tryck ut smulet i en springform. platta till rejält så att botten blir stabil. Ställ svalt fram tills fyllningen skall hällas i.
5. Blötlägg gelatinbladen i iskallt vatten i ca 5-8 min
6. Blanda samman crème fraîche & Philadelphia
7. Finhacka rödlök och vänd ner i smeten.
8. Mät upp ca 1-2 dl av smeten i en kastrull, sätt på plattan och värm upp.
9. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i den varma

Källa