God morgon!
Vet ni vad det är för dag i morgon? VÅFFELDAGEN!
Här bjuder jag på en riktigt god ”matig” våffla. Nämligen en Löjromstoast- ”löjromsvåffla” som jag toppar med syrad grädde, löjrom, fint hackad rödlök & lite gräslök.
Istället för toastbröd kör vi en grövre, frasig våffla
Fördelen med denna smet tycker jag är att det inte är något som helst tillsatt socker. Och grahamsmjölet ger lite extra textur vilket gör våfflan mer ”matig”.
Här kommer detta dunderbra recept!
6 belgiska matvåfflor, 15 min
Ingredienser
100 g smör, smält & avsvalnat
4 dl mjölk
1 dl grädde
2 ägg
2 msk mild olivolja (alt rapsolja)
3 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl riven västerbottenost
Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull och låt det sedan svalna
2. Vispa upp ägg, mjölk och grädde för hand
3. Rör ihop grahamsmjöl, vetemjöl, salt & bakpulver och vispa ner i ägg- och mjölksvispet.
4. Tillsätt olja och det avsvalnade smöret och rör till en slät, lite tjockare smet.
5. Riv Västerbottenosten och vänd ner i våfflesmeten.
6. Hetta upp järnet
7. För att få så frasiga våfflor som möjligt så penslar jag alltid järnet med smör innan smeten hälls i.
8. Häll i lagom met smet och låt grädda ca 2-3 min tills gyllene. (Ps. Har man inget belgiskt våffeljärn