Jag bara älskar ingefära, koriander, sesam, lime, chili, citrongräs mm. Allt som hör asiatiska smaker till är så galet gott. Här kommer receptet på min asiatiska biffsallad, som ni bara måste testa ♥
Kan det inte vara en bra middag en torsdagsdags kväll som denna ?
4 pers, 30 min
Ingredienser:
600 g flapsteak eller ryggbiff
2 pack glasnudlar (à 100 g)
2 stora morötter, el 4 mindre
10-12 sugarsnaps
1 kruka koriander
1/2 -1 msk rostade sesamfrön
Chiliflakes
Dressing:
2 st lime, pressade
2 tsk fisksås
1 stor vitlöksklyfta, pressad (el 2 mindre)
1 msk riven ingefära
1 msk sesamolja (el mer om så önskas )
1 nypa socker, el honung
salt, efter smak
Gör så här:
Börja med dressingen så att den sedan får stå och dra. Pressa lime ner i ett glas. Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära, fisksås, sesamolja och en nypa socker, eller en skvätt honung. Salta efter smak och ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 90-100 grader. Stek köttet runt om, lägg in i ugnen och låt gå till köttet når en inrte grad på 56 grader, ta ut och låt sedan vila 5-5 min i folie eller bakplåtspapper.
Medan köttet står i ugnen, gör under tiden salladen.
Sallad:
Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet.
Använd en Spiralizer för att göra ”långa smala spiraler” av moroten.
Har du ingen spiralizer hemma så