Vad bjuder vi på för dessert i helgen?
Jo, vi bjuder gästerna på en ”Ripped” (isär sliten) kladdkaka med fluffig vaniljgrädde och hallon i ett glas, eller hur ?
Ja det gör vi, här kommer receptet!
(Förbereder du kladdkakan dagen innan eller tidigare på dagen så snor du ihop denna dessert på nolltid)
8-12 port, 5 min (Om kladdkakan är färdig sedan tidigare)
Kladdkaka
150g smör, smält
1,75 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
Tillbehör
Vispad grädde + vaniljsocker, efter smak (ca 2 dl grädde för 4 pers + 1/2 tsk vaniljsocker)
Hallon
Mörk choklad, hackad
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150-160 grader
2. Smöra och mjöla en 20cm springform med smör och mjöl. Rista bort överflödegt mjöl och sikta sedan lite vaniljsocker i botten.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Blanda samman alla torra ingredienser och häll sedan ner i det smälta smöret, blanda!
5. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en härlig jämn smet.
6. Häll smeten i formen och låt grädda i 18-20 min (Beroende på ugn- vi har alla olika effekt på våra ugnar)
7. Ta ut kakan och låt svalna.
8. Dra isär ”rip” kladdkakan och preppa dina serveringsglas genom att varva kladdkaka, hallon och vispad vaniljgrädde. Avsluta med att toppa desserten med