Vill du äta pasta fast du undviker gluten? Eller vill du bara äta en mer hälsosam pasta? Då kommer här receptet på en riktigt bra glutenfri pasta som är tokenkel att göra!
3-4 pers, 15 min
Ingredienser
4 ägg
130 g färskost, naturell (laktosfri om man vill)
1/2 dl glutenfri fiberhusk
1 nypa salt
Gör så här
Sätt ugnen på 145-150 grader varmluft
Vispa upp äggen fluffigt, rör ner färskosten tills inga små klumpar av osten finns kvar. Rör ner fiberhusk, en nypa salt och smaka av. (Fiberhusken får smeten att svälla och hjälper till pastan att inte blir torr.)
PS. Vill man kan man ta en smaksatt färskost, typ örter – vitlök, så ger det en kul karaktär till pastan. Det är kul att laborera. Man kan även byta ut saltet till tryffelsalt och smaksätta pastan lite på det sättet
Bred ut smeten fördelat på två plåtar, på smörpapper. Lägg smörpapper över den utbredda pastasmeten och kavla den ännu tunnare.
Låt smörpappret ligga kvar ovanpå och sätt in i ugnen i 10 min. Har du plåtar över hemma så är det toppen att pressa pastan med dem, dem kan med fördel ligga kvar vid tillagning som ”press” i ugnen.
När tiden gått, ta ut pastan. Dra bort översta smörpappret och strimla pastan