Vad sägs om en härligt mjuk Créme ninon i kombination med ugnsbakad lax ?
En himla trevlig anrättning som inte bara föll ögat i smaken utan även smaklökarna fick dansa!
Receptet kommer här!
4 port, 25-30 min
Ingredienser
600g lax (4 bitar)
600g gröna ärtor
2-3 schalottenlökar
2,5 dl vitt vin
5 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
5 stjälkar persilja
1 tsk citronsaft
2 krm torkad dragon
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
Dekoration
Lite gröna ärtor
färska kryddor
Gör så här
1. Hacka upp schalottenlöken i mindre bitar.
2. Mät upp vatten, vin & buljong i en kastrull. Lägg i den hackade löken samt persiljekvistarna. Låt koka ca 15-20 min.
3. Sila av lökbitar och persiljekvistarna som nu har fått sätta smak. Häll tillbaks vätskan i kastrullen.
4. Tillsätt ärtorna och låt puttra ca 5 min.
5. Mixa slätt mer hjälp av en stavmixer eller häl ner allt i en blender. Soppan skall bli helt slät.
6. Rör till sist ner grädde & crème fraîche och smala upp med lite citronsaft, salt & peppar.
Låt stå.
7. Sätt igång ugnen på 150 grader. Salta och peppra laxen.
8. Bryn laxen hastigt i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsfast form och sätt sedan in i ugnen tills innertempen når 51-52 grader. (Använd termometer)
Servering
När laxen är klar, ta ut den från ugnen och låt vila någon