Pulled salmon tacos med mangosallad, chipotlemajjo, picklad rödlök & avokadokräm

Ja men detta skulle kunna vara det godaste jag ätit på länge!!
Pulled lax som bara faller isär när man drar gaffeln i den. Till mangosallad, chipotlemajjo, sval avokadokräm, picklad rödlök och smulad fetaost över.
Galet gott och roliga smaker på en och samma gång som bara gifter sig ♥
Dessutom hörni, SÅ enkelt att göra där hemma. Här kommer receptet!

Ingredienser
550-600 g laxfilé
1/2 dl ketchup
2 tsk chipotlepasta
2 msk agavesirap (eller 1 msk honung)
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen ingefära
1 vitlöksklyfta, pressad
salt, efter smak
Mangosallad
1 mango, skuren i mindre tärningar
1 tsk finstrimlad röd chilifrukt (färsk)
1 salladslök, finstrimlad
1 tsk yuzu (hittar man inte yuzu-saft i butik så går det bra med limesaft)
salt, efter smak
Sval avokadokräm
2 mogna avokado
1/2 dl turkisk yoghurt (el creme fraiche)
1/2 dl färsk koriander
1/2 liten lime, saften
Chipotlemajjo
1 dl majonnäs (hemslagen eller köpt – du bestämmer  )
4 tsk chipotlepasta (finns att köpa i taco-hyllan)
salt, efter smak
Picklad rödlök
1/2 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
1 rödlök, skuren tunt i ringar
Tillbehör
små tortillabröd (3-4st / pers)
mixsallad
fetaost, smulad
Gör så här
1. Börja med att picka rödlöken. Koka upp ättika, socker och vatten. Dra bort från plattan och låt svalna något. Skär löken i tunna ringar och lägg i lagen. Låt stå svalt minst 1 h (gärna längre).
2. Gör mangosalladen. Skär mango och tomat

Källa