Salted caramel pannacotta med kanderade popcorn

Alltså… Detta åt vi till dessert igår kväll ♥ (Oh my…)
Tänk er en krämig pannacotta med en mjukt karamellig smak, mött av krispiga kanderade popcorn och ringlad salt kolasås på toppen..”!?
Behöver jag verkligen skriva något mer ?
Nä.. Eller jo. Detta är så himla enkelt att svänga ihop, ni MÅSTE testa!!

4-6 dessertglas, 20 min + kyl minst 4 h
Ingredienser
2,5 dl vispgrädde
3/4 dl karamelliserad mjölk (dulce de leche)
1,5 gelatinblad
Kanderade Popcorn & salted caramel-sås
1,25 dl socker
0,75 dl grädde
50 g smör, tärnat
1/2 påse mikro-popcorn (poppade)
Gör så här
Pannacotta
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min
2. Hetta upp grädden i en kastrull. Precis innan den börjar koka, dra bort från plattan och rör i dulce de leche. (Karamelliserad mjölk) & urkramade gelatinbladen. (krama ur vattnet från gelatinet)
3. Rör tills allt löst sig helt i grädden.
4. Häll upp pannacottan i serveringsglas och ställ i kylskåp minst 4 h.
Salted caramel-sås & popcorn
1.Värm upp grädden försiktigt i en kastrull. (Inte koka)
2. Mät upp sockret i en annan kastrull eller panna och värm på medelghög värme tills sockret blir gyllene och börjar smälta samman. Rör inte för mycket, då tar det längre tid för sockret att smälta. (Men var försiktig så det inte bränns vid, ha koll på värmen)
3. När

Källa