Hembakad pizza med manchego & tryffelsalami!

Äter ni ofta pizza mitt i veckan ?
Det gör vi… Jag bara älskar det. Och för inte tala om barnen.. ♥
Vi brukar göra så att var och en får ta hand om sin egen deg och lägga på det som man själv gillar.
Jag har en favvo som jag ofta gör, med tryffelsalami & riven manchego.. SÅ GOTT!!
Har ni testat min pizzadeg? Om inte, så måste ni ju!

4 mindre pizzor
Snabbjäst pizza
15 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 – 1 tsk salt
1 nypa socker el lite honung
1/2 msk neutral olja
1 dl durumvete
5-6 dl vetemjöl special
Gör så här
1.Lös upp jästen i fingervarmt vatten, 37 grader.
2.Tillsätt salt, olja, socker (el honung) och mjöl. Portionera i mjölet så att du inte häller i allt på en gång, börja med durumvetemjölet sedan vetemjöl special.
3.Bearbeta till en fin, icke kladdig deg. Gärna med degkrokar 5-10 min.
4.Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela upp den i 4 delar.
5.Forma till 4 stora bullar, platta till dem och låt jäsa på en plåt penslad med olja. Pensla även lite olja uppepå bullarna och täck med plastfolie, låt jäsa ca 45-50 min i rumstemp.
Tomatsås
400 g krossade tomater (i burk)
1 msk neutral olja
1 vitlöksklyfta
1/2 – 1 msk torkad oregano
salt, efter smak
svartpeppar, efter smak
Gör

Källa