Lyxiga kyckling-tacos med krämig chipotlesås

Måndag!
Ny vecka, nya möjligheter ♥
Hörni, detta är Så himla gott… Ni måste verkligen testa detta recept.
Enkelt att svänga ihop och härliga smaker som gifter sig i munnen…
Vem vill inte äta kycklingtacos med rostad majs, smulad fetaost, picklad rödlök, mixsallad & smyg-het chipotlesås till middag idag?

4 port, 20 minuter

Ingredienser
4 kycklingfiléer, skurna i strimlor
2 tsk chipotlepasta
3/4 msk mald spiskummin
1/2 msk rökt paprikapulver
1 msk paprikapulver
1 tsk mald koriander
2 vitlöksklyftor, fint finhackade
Salt och nymalen svartpeppar
Chipotlesås
1 dl majonnäs alt Creme fraiche 34%
1 msk chipotlepasta
limesaft, efter smak
salt, efter smak
Tillbehör
Tortillabröd
300g majs
150g fetaost
Färsk koriander, hackad
Limeklyftor
Picklad rödlök- (Skiva 1 liten rödlök tunt och lägg ner i en 1,2 3- lag (Vatten, ättikssprit, socker). Alternativt skiva löken tunt och pressa på rikligt med lime över och salta. Låt dra minst 1h)
Gör så här
1.Strimla kycklingfilén.
2.Bryn på kycklingstrimlorna hastigt i en rejäl klick smör i en stekpanna. Tillsätt sedan alla torra kryddor och låt steka tills kycklingen fått fin färg och är helt genomstekt.
3.Tillsätt därefter ett par msk vatten och låt kryddorna få koka in i kycklingen. Så det blir saftigt.
4.Smaka upp med salt och ev nymalen svartpeppar.
5. Rosta majsen i en torr, het stekpanna tills den får ordentligt med färg och börjar ”poppa” lite.
Smaka av med salt.
6. Rör ihop såsen- Majonnäs (crème fraîche),

Källa