Schwartswaldtårta

Hello Darligs & Happy Friday!!
Vad sägs som att starta helgen med en nötig, lite seg & smarrig Schwartswaldtårta??
Har ni inte bakat denna någon gång så måste ni verkligen det nu… Magisk tårta som är så himla enkel att svänga ihop.
Receptet kommer här ♥

10 bitars tårta
Botten
200g hasselnötter, malda
1,5 dl socker
6 äggvitor
50g mörk choklad, smält ( Skall penslas på  bottnarna efter ugnen)
Fyllning  
4-5 dl grädde
2-3 tsk vaniljsocker (Efter smak)
Topping / Dekor
100g  mörk choklad, smält eller bara hackad över
Kakao, att sikta över
Gör så här
1. Rosta hasselnötterna i 15-18 min på 150 grader. Ta ut och låt svalna.
2. Ta fram två plåtar och rita två cirklar på smörpapper som mallar, ca 25cm i diameter. (En ring på varje plåt blir bra. Men om du tex vill göra mindre bottnar och högre tårta – gör tre mindre bottnar)
3. Lägg dom avsvalnade nötterna i en kökshanduk och gnugga bort skalet. Det åker av lätt nu när dom är rostade.
4. Mal sedan hasselnötterna i en mal. (Alt mixa snöder dom i assistenten)
Det gör såklart ingenting att det sitter lite mörkt skal kvar på nötterna, så blir det.
6. Blanda samman de malda hasselnötterna med sockret.
7. Vispa äggvitan till fast och hårt skum med en elvisp, (Typ som till en maräng).

Källa