Edamamepesto – ett trevligt tilltugg till bjudningen i helgen!

Perfekta tilltugget när gästerna kommer i helgen, edamamepesto! Det är enkelt att göra och smidigt att göra till många. Här kommer receptet på denna goding  ↓

6-8 pers, 5 min
Ingredienser
200 g edamamebönor
1 vitlöksklyfta, hackad
5-6 msk kallpressad rapsolja, el neutral olja
½ dl pinjenötter
30 g riven parmesan 30 mån
Salt & svartpeppar efter smak
Gör så här
Mixa samman edamamebönor, vitlök och olja med en stavmixer eller i hushållsassistent.
Tillsätt nötterna och fortsätt mixa relativt slätt.
Ta bort mixern och rör i riven parmesan. Smaka upp med salt & peppar.
(Är man nötallergiker kan man byta ut pinjenötterna mot rostade solrosfrö.)
Låt stå svalt fram till servering. Festligt & härligt tilltugg!

Källa