Härliga höst-tisdag
Wow, detta är gott kan jag lova!!
Krämigt gräddig pasta med lövbiff, cognac, champinjoner, paprika & parmesan, hur låter det??
Ni måste verkligen prova, receptet kommer här ♥
Ingredienser
400-500 g färspasta (tricolore)
300-400g lövbiff
10 champinjoner, skurna i bitar
1/2 rödlök, tunt strimlad
1 röd paprika, strimlad
1 gul paprika, strimlad
1 vitlöksklyfta, pressad
4 dl crème fraîche 34 %
2 dl grädde
1 msk oxfond eller kalvfond
1,5-2 msk cognac
3 msk pasta vatten (vattnet som pastan kokar i)
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 msk färsk timjan, hackad
Salt, efter smak
Nymalen svartpeppar efter smak
Tillbehör
Riven parmesan
Basilika
Gör så här
1. Koka upp vatten till pastan och ta rejält med salt i, det skall smaka som en kallsup i havet.
Strimla sedan lövbiffen grovt, salta och peppra – Ställ åt sidan.
2. Skär upp champinjonerna och förväll i en panna tills vattnet kokat bort (medelhög värme)
3. Finstrimla lök, & paprika och lägg ner en klick smör (2 msk) i champinjonerna. Tillsätt den strimlade löken samt paprikorna och låt små-fräsa tills grönsakerna mjuknat.
4. Pressa i en vitlöksklyfta, rör om och tillsätt crème fraîche, grädde, fond cognac och rödvinsvinäger.
Rör samman och låt försiktigt koka ihop. Smaka upp med salt & peppar och tillsätt 1/2 msk hackad färsk timjan.
5. Koka färskpastan 2-4 min (enl paketet)
6. Ta 2-3 msk pastavatten och häll ner i den krämiga