Härliga fredag!!
I onsdags och torsdags stod jag på Formex och bjöd på härliga pinchos (tilltugg /snittar). Tre olika varianter gjorde jag. En klassisk bruschetta, en fetaoströra med soltorkade tomater på surdegsbröd samt en sojabönspesto på surdegssnitt. Det blev galet uppskattat och många frågade efter recepten. Och självklart bjuder jag på det.
Här kommer receptet på min fetaoströra med soltorkade tomater på surdegsbröd!
15-20 mindre snittar, 10 min
Ingredienser
1,5-2 dl crème fraîche 34%
150-200 g fetaost
4 skivor soltorkade tomater (i olja)
1/2 vitlöksklyfta, pressad
1/2 tsk finhackad färsk timjan
Salt, efter smak
Nymalen svartpeppar, efter smak
Gör så här
1. Smula ner fetaosten i en bunke.
2. Skär ner dom soltorkade tomaterna som legat i olja och lägg över tomatbitarna i bunken med fetaosten.
3. Pressa över vitöken.
4. Klicka på ca 1 dl crème fraîche och mixa till en kräm med stavmixer. Mixa slätt.
5. Ta bort stavmixern och vänd med slev eller slickepott ner den sista crème fraîchen. ( Lite utefter önskad konsistens)
6. Hacka i färsk timjan och smaka upp med salt & nymalen svartpeppar.
Klicka upp den goda röran på snittar av surdegsbröd och servera dina gäster.
Eller använd krämen som tillbehör till en grillad köttbit & ugnsrostad potatis. – Den passar till ALLT ♥
Den gröna pinchon ovan ↑ är sojabönspesto på surdegsbröd. MAGISK! Ni måste bara prova hemma