Härliga Onsdag!
Idag är jag på Formex och bjuder på lite snittar i Cult designs monter. Bland annat bjuder jag på denna Edamamepesto-kräm på snittar av surdegsbröd.
Ett perfekt tilltugg när gästerna kommer eller tapasbordet skall fyllas med gott.
Det är enkelt att göra och lätt att göra till många. Här kommer receptet på denna goding ↓
Edamamepesto-kräm med sesam grissini!
Ingredienser
200g edamamebönor
1 vitlöksklyfta, hackad
4 msk kallpressad rapsolja, el neutral olja
½ dl pinjenötter
30 g riven parmesan 30 mån
½ dl creme fraiche 34 %
Salt & svartpeppar efter smak
Gör så här
Mixa samman edamamebönor, vitlök och olja med en stavmixer eller i hushållsassistent.
Tillsätt nötterna och fortsätt mixa relativt slätt.
Ta bort mixern och rör i riven parmesan. Smaka upp med salt & peppar och rör till sist ner crème fraiche.
(Är man nötalergiker kan man byta ut pinjenötterna mot solrosfrö)
Låt stå svalt fram till servering. Festligt & härligt tilltugg!