Sallad Nicoise med twist

Igår blev jag bjuden på lunch hos en fantastisk vän ♥ (Sallad Nicoise på hennes sätt, ett grymt bra sätt)
Och det fick mig att bara vilja ha mer.. Så senare på kvällen gjorde jag en likadan sallad, eller ja nästan i alla fall. Jag gjorde en annan dressing, receptet kommer här!

4 pers, 20 min
Ingredienser
1 påse Mixsallad
4 kokta ägg, delade i ”klyftor”
250 g cocktailtomater på kvist, halverade
1/2 gurka
2 st avokado, skivad
150 g fetaost, smulad i salladen
2 burkar tonfisk i vatten
Dressing
1 msk dijonsenap
2 msk rödvinsvinäger
5-6 msk rapsolja
1 mindre vitlöksklyfta, pressad
1/2-1 msk vatten
1-2 krm salt
Svarteppar, nymalen
Gör så här
1. Koka äggen i 9 min. Häll sedan iskallt vatten över dom och låt dom svalna helt, rakt igenom.
2. Häll ner mixsalladen i en större skål. Tvätta och skiva i cocktailtomaterna.
3. Skala gurkan och skär ner dem i halvmånar, lägg ner i salladen.
4. Häll av tonfiskburkarna så att vätskan försvinner. Putta sedan i bitar av tonfisken ner i salladen med hjälp av en gaffel.
5. Skala och dela äggen, typ som klyftor.
6. Dela och kärna ur avokadon och skär i halvmånar.
7. Smula ner fetaosten i salladen och avsluta med att lägga på ägg & avokadoskivor.
Dressingen
1. Vispa samman dijonsenap, rödvinsvinäger och, rapsolja & pressad vitlök.
2. Tillsätt vatten utefter vilken

Källa