Hälsosamma zoodles med köttfärssås & friterad persilja

Heej på er finingar!!
Hur mår ni så här mitt i sommaren ? (Och vad äter ni??)
För oss har det blivit massa grillat, mycket bröd, potatis och annat gott. -Det är ju Semester!
Men idag (måndag) skall vi vara lite nyttigare och göra en av mina vecko-favoriter. Zoodles med köttfärssås och friterad persilja. Gott, enkelt & nyttigt!!

4 port, 25 min
Ingredienser
400g nötfärs
1 gul lök, finhackad
2 stjälkar selleri, finhackade
1 morot, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
390g krossade tomater (1 burk)
¾ grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
Salt & svartpeppar, efter smak
3-4 zucchini’s
3 msk olivolja
½-1 tsk salt
Friterad persilja
Kruspersilja (ett par små buketter ”kronor”)
3-4 msk neutral olja
salt
Gör så här
Zoodles
Tvätta och strimla zucchinin i en spiralizer så att zucchinin blir som långa spaghetti. Nu blir det ”zoodles” när det är av zucchini. Lägg allt i en skål och strö över rikligt med salt.
Saltet gör nu så att vattnet i zucchinin dras ut, och det hälls sedan bort. Låt stå och dra tills köttfärssåsen är klar.
Köttfärssås
Finhacka lök, selleri och morot. Fräs mjukt i olivolja på medelhög värme i ca 3 min.
Hacka sedan i vitlöken.
Bryn köttfärsen in en annan panna och blanda sedan ner i dom frästa grönsakerna.
Tillsätt krossade tomater, torkad oregano, buljongtäring &tomatpuré. Låt små-puttra i ca 10 min. Smaka upp med

Källa