Vad sägs om en superfräsch & enkel pasta till lunch eller middag idag ?
Massa härliga smaker på en och samma gång. Solmogna tomater, basilika, vitlök, bacon, parmesan & härlig al dente pasta. Receptet kommer såklart här!
4 port, 15 min
Ingredienser
400 g pasta, Linguine (bredare pasta-sorten)
250-300 g cocktailtomater, delade i 4 delar ”kvartar” vardera
1-2 msk avokado-olja, el mild olivolja
1/2-1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 kruka basilika, strimlad färsk
1 paket bacon, skuret i mindre bitar
25 g parmesan, flagad
Svartpeppar, efter smak
Salt, efter smak
Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. (Salta vattnet väl)
2. Dela cocktailtomaterna i kvartar och lägg i en bunke.
3. Pressa över vitlök, ringla över olja och hacka / strimla i färsk basilika.
4. Salat & peppra efter smak och rör samman. Låt stå och dra i rumstemp.
5. Skiva bacon i mindre bitar och lägg i stekpannan. Stek det gärna lite knaperstekt och lägg sedan upp på hushållspapper så att det överflödiga fettet får rinna av.
6. Häll av pastan och blanda samman med tomat- & basilikablandningen ”bruschetta-mixen”
Dags att servera!
7. Lägg upp pastan på serveringstallrikar, strö över knaperstekt bacon och hyvla massa parmesan över. Dekorera med färsk basilika!
SÅ Enkelt & Så Gott!!
En riktig pasta-hit i sommar för den som vill äta gott och få ihop en