Grill Grill Grilltider… ♥
Tillbehören är ju minst lika viktiga som själva huvudrollen på matbordet, eller hur? När vi grillar kött, fisk eller fågel hemma så vill jag gärna ha smarriga grönsaker till. Jag använder mig av röd och gul spetspaprika, färsk lök på knippe, sparris & cocktailtomater i olika färger. Toppar med olivolja & havssalt, kör in i ugnen på 150-160 grader i ca 20 min. Sedan när köttet grillas ute på grillen häller jag över dom ”förbakade” grönsakerna ner i en grilltålig form och grillar det färdigt. Då tillförs den där fantastiska karaktären av grill
4 -6 port
Ingredienser
2 röda spetspaprikor, grovt skurna
1 gul spetspaprika, grovt skuren
2 knippor färsk lök (ca 6 lökar)
1 knippe färsk grön sparris
15-20 cocktailtomater
1/4 dl olivolja
1 rejäl nypa flingsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 150-160 grader
1. Tvätta och skiva paprikorna i jämnstora bitar.
2. Tvätta löken, skär bort ”blasten” och dela varje lök i 4 delar (båtar)
3. Skär bort nedre delen på sparrisen och dela sparrisens längd i två.
4. Lägg ner alla grönsaker i en ugnsfast form och släng i cocktailtomaterna.
5. Ringla över oljan och strö över flingsalt. (Rikligt)
6. Ställ in formen i ugnen och låt för-bakas i ca 20 min.
7. När köttet skall grillas, så ta med grönsakerna ut