Hur mycket svensk sommar är det inte i en kardemumma kaka?
Doften och smaken av denna kaka för mig verkligen tillbaks till barnsben, somrarna i mitt lilla Sigtuna ♥
Jag adderar hallon i min kaka för att tillföra en extra somrig karaktär. Supergott som det är, men också himla gott att servera till en fluffig vaniljvisp eller vaniljsås.
Jag hade min fina vän Anna över på fika här om dagen, med sin lilla söta dotter. Vi satt i solen, drack soja-latte och mumsade kardemummakakaka, och det lät som att kakan var himla uppskattad, så betyget är redan satt av två finsmakare ♥
Ni måste testa, här kommer receptet!
1 springform 20 x 20 cm, 10 bitar (45 min)
Ingredienser
110 g smör, smält & avsvalnat
3 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
2,5 dl fjällfil, (el vanlig filmjölk)
1 tsk kardemummakärnor, krossade (mortlade)
15-20 hallon (frysta)
1 msk pärlsocker
Gör så här
1. Smörj springformen där botten är täckt med bakplåtspapper med smör och mjöla den med vetemjöl i och upp på kanterna.
2. Smält smöret och låt det svalna
3. Rör samman smält smör, socker, vaniljsocker och ägg i en bunke.
4. Blanda samman vetemjöl & bakpulver i en separat skål, blanda väl.
5. Häll i mjölblandningen i smör-socker & äggblandningen, rör.
6. Tillsätt filmjölken och mortlade