Friterade Wonton’s med Wasabikräm & löjrom

Happy Friday & SEMESTERVIBES!!
Ikväll blir det löjrom och bubbel för att fira att semestern startar idag
Här kommer recept på ett riktigt läckert tilltugg som känns lyxigt men faktiskt är väldigt enkelt att göra. Alla älskar väl Kalix-löjrom? Nu i kombination med wasabikräm & friterade Wonton-ark.

10-12 snittar, 30 min
Ingredienser
10-12 Wontonblad (Dumplingark – finns i frysen i välsorterade butiker)
100 g Wasabi- färskost
3 msk Crème fraiche 34 % fetthalt
70-80 g Kalix löjrom
1 salladslök, finstrimlad
2 dl rapsolja, till fritering
Garnityr
Ärtskott
Gör så här
Klipp Wontonbladen som från början ligger i små fyrkanter i ett ark, runda. (Vik 5-6 blad åt gången och klipp en halvmåne, vik upp & vips alla är runda.)
Mät upp olja i en mindre kastrull så att 1 cm upp mot kanten täcks.
Hetta upp till 155-160 grader, sätt ner en termometer så ser du.
Ta ett ”blad” åt gången med en tång eller pincett i ena kanten. Börja med att fritera halva cirkeln i oljan. När den puffat upp och fått en krispig yta (ca 10-15 sek), nyp tag med pincetten i den friterade delen och fritera andra sidan. Wontonbladet skall bli format som ett Tacoskal. (Har man en ställning hemma som kan hjälpa att fritera taco-bågar så mät upp mer olja och fritera med

Källa