Grillad tonfisk med kokt färskpotatis & krämig örtsås!

Happy Friday peeps ♥
Igår åt vi detta till middag… M A G I !!!
Halstrad tonfisk som touchat grillen en snabbis, till sommarens härliga små färskpotatisar med min magiskt-krämiga örtsås!
Hörni, detta är SÅ gott, receptet kommer här!

4 pers, 20 min
Ingredienser
800 g tonfisk (4 tjocka fina bitar à 200 g över disk)
20-25 st små färskpotatisar, skrubbade & kokade i saltvatten
Örtsås
3 msk crème fraîche 34 %
1 msk majonnäs
1/2 vitlöksklyfta
2 dl crème fraîche 15 %
1 stor näve med blandade färska örter (basilika, timjan, gräslök & persilja)
salt & peppar, efter smak
Gör så här
Örtsås
1. Mixa 3 msk crème fraîche med 1 msk majonnäs, 1/2 vitlöksklyfta och näven med färska örter. Mixa slätt med en stavmixer i en typ cylinder.
(nu bli krämen helg grön och lite rinnig)
2. När krämen är grön och helt slät, blanda i crème fraîche 15 %, blanda försiktigt med en stor sked. Bara vänd runt så att såsen blir muffig och tjock.
3. Smaka upp med salt & nymalen svartpeppar. Ställ svalt!
Potatis
1. Skrubba färskpotatisen och koka i saltat vatten i ca 15 min (beroende på strl)
Halstra tonfisk
1. Gnid in tonfisk filéerna i neutral olja.
2. Salta & peppra runt om.
3. Grilla tonfisken ca 2 min / sida beroende på tjocklek. (Mina filéer var minst 3 cm

Källa