Halstrad tonfisk med Mango- & avokadoceviche och ingefärsaioli!

Färsk Tonfisk är SÅ gott!!
Framför allt tycker jag att det är gott i Asiatisk tappning, såsom jag gjort i detta recept.
Här halstrar jag färsk tonfisk på gillen och serverar till en mango- & avokadoceviche och en härlig ingefärsaioli! Magi på en tallrik kan jag säga ♥
Receptet, ja det kommer såklart här

4 pers, 20 min
Ingredienser
Fisk
800 g färsk tonfisk, köpt över disk
Mango & avokado ceviche
2 mango, surna i tätningar
2  mogna avokado’s, skurna i tärningar
1/2 röd chilifrukt, finstrimlad
1/2 kruka koriander, hackad
1/2-1 pressad lime
salt, efter smak
Ingefära- & limeaioli
1 äggula (+ lite vita som följer med äggulan)
1/2 tsk risvinäger (el annan vinäger)
1/2 vitlök, finhackad
1,5 dl rapsolja, el annan neutral
1 tsk pressad lime
1 krm kikkoman-ljus soja
1/2 msk riven färsk ingefära
1/2 krm salt el 1 nypa flingsalt
Gör så här
– Ingefära- & limeaioli
1. Mixa äggula, risvinäger och en halv hackad vitlöksklyfta  i en cylinder med stavmixer. Mixa slätt.
2. Tillsätt droppvis oljan till en tjock härlig konsistens.
3. Rör i riven färsk ingefära, soja, pressad lime och smaka upp med salt. Ställ svalt!
Mango- & avokadoceviche
1. Tärna mango & avokado, lägg i en skål.
2. Hacka över chili & koriander.
3. Pressa över lime, salta och vänd runt försiktigt.
4. Ställ svalt!
Halstrad tonfisk
1. Olja in tonfiskbitarna i neutral olja.
2. Salta & peppra.
3. Grilla tonfisken hastigt

Källa