Vegansk snickerstårta från himlen

I annonssamarbete med Aito
Oh my… Denna Veganska ”snickers-tårta” är bara magisk.. Och Så enkel att göra!!
Att baka eller att laga vegansk mat är inte längre så svårt, när det numera finns växtbaserade ingredienser att köpa i butikerna ♥
Jag är näst intill förälskad i AITO’s ”Oat for whipping” som är en växtbaserad grädde gjord på havrebas.
Den är magiskt god, vegansk, glutenfri, härligt fluffig och bakverken som behöver frysas in blir så mkt bättre med denna grädde än vanlig. Den klarar frys på ett annat sätt!
Vem behöver vanlig grädde när denna finns? Inte jag
Här kommer receptet på denna magiskt goda, veganska & glutenfria snickerstårta – som dessutom är fri från vitt socker. DRÖM!
1 tårta, 6-8st mindre tårtbitar, 15 min (+frys 3-4h)
Ingredienser
Botten
10 st stora mjuka dadlar, urkärnade
½ dl hackade valfria nötter (jag kör rostade hasselnöter)
2 msk kakao
1 krm raw vaniljpulver
3 msk kokosflingor
Fyllning
1 dl Aito whipping oat
1 dl jordnötssmör
1 msk agavesirap
2 krm salt
Topping½ dl salta jordnötter50g mörk vegansk choklad
2 msk Aito whipping oat
Gör så här
1. Hacka nötterna fint & mixa sedan samman alla ingredienser till botten i en matberadare.
Tryck ut smeten i en form. Jag använder en mindre form,  15 cm i diameter.Önskas göra större så skulle jag dubbla receptet!2. Vispa samman Aito

Källa