Världens godaste lakritscheesecake med hallonsås & saltlakritsströssel!

Hej mina fina Bloggisar!!
Har ni testat mitt magiska recept på lakritscheesecake??
Om inte så bara måste ni. Det är galet enkelt att svänga ihop och jag kan till och med utlova att det är världens godaste lakritscheesecake. Här kommer receptet!

6 portioner
Ingredienser
Lakritscheesecake
150 g Philadelphiaost
3-4 msk florsocker
1/2-1 tsk lakritspulver, finmalt (gärna från Kalabrien)
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
2 dl grädde, flytande
Crunch
ca 6 Digestivekex, krossade (mortlade)
Halloncoulis
150 g hallon, frysta – sedan upptinade
1 tsk florsocker (el mer om mer sötma önskas)
Topping
Saltlakritsströssel
Citronmeliss
Gör så här
Digestivekross
1. Krossa digestivekexen i en skål med fingrarna eller använd en mortel. Gör det gärna halvfint, blandat med lite grövre bitar. Det behöver inte vara perfekt!
(Tips! Vill man kan man blanda i lite raw lakritspulver i digestivekrosset, men bara så att det blir en liten touch av lakrits)
Lakritscheesecake
1. Vispa samman Philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker & lakritspulver med elvisp till en slät fin kräm.
2. Tillsätt sedan grädden i lakrits & färskostvispet och vispa tills en tjock härlig konsistens uppstår.
3. Fyll upp cheesecakesmeten i en spritspåse av plast. (Engångspåse)
Det är alltid fräscht & snyggt att bara spritsa ut önskad mängd sedan över digestivekrosset ner i glaset innan servering. (Inget onödigt kladd )
4. Lägg svalt i kyl fram till servering.
Halloncoulis
1. Se till att de frysta hallon en är upptinade.
2. Passera

Källa