Vaniljhjärtan i långpanna med valnötsglass & hallon

Här om dagen blev jag bjuden på bland det godaste jag ätit i dessert-väg..
Vaniljhjärtan bakade i långpanna… Oh My! Har ni testat!?
Pia som är en av mina absolut finaste vänner gav mig receptet, och nu ger jag det till er ♥
Ni MÅSTE bara testa denna sommarhit till dessert!

ca 30-40 vaniljrutor beroende på strl, 40 min
Smuldeg
500 g smör, tärnat- gärna saltat
10 dl vetemjöl special (funkar med vanligt)
1 msk bakpulver
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
Fyllning
4 ägg
5 dl crème fraiche (1 stort paket med 34% fetthalt)
250g kesella
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1/2-1 krm vaniljpulver
Garnering/ Tillbehör
Siktat Florsocker
Hallon (färska eller lite varma som tinats i mikron..) Mums!
Valnötsglass (Sia)… (el vanilj – eller vilket du vill

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader över / undervärme.
2.Blanda samman alla torra ingredienser till smuldegen i en separat skål, blanda väl så bakpulvret sprider sig jämnt.
3. Tärna smöret och häll över mjöl- & sockerblandningen. Nyp ihop till en smuldeg, eller gör det enkelt för dig och kör i en matberedare.
4.Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakpapper i botten av formen upp på kanterna en bit.
Vaniljkräm
1.Rör ihop kesella, crème fraîche, ägg socker, vaniljsocker & vaniljpulver till en slät smet. Häll sedan fyllningen på degbottnen som du tryckt ut jämnt

Källa