Tacos med pankofriterade jätteräkor, mangosallad, guacamole & chilimajjo

Här kommer det efterfrågade receptet på mina räk-tacos jag gjorde i helgen.
Så sjukt gott & faktiskt enkelt att tillaga. Här kommer receptet!

4 port, 40 min
Ingredienser
24-30 st MSC-märkta scampi/jätteräkor utan skal (ca 6-8 scampi per person)
2-3 ägg, uppvispat
2 dl vetemjöl
3-4 dl panko
4-5 dl rapsolja eller matolja (neutral att fritera i)
Mangosallad
2 st färska mango,tärnade (alt 2 paket fryst mango – smidigt)
1/2 röd chili, finstrimlad
1/2 kruka färsk koriander, hackad
1/2 pressad lime
salt efter smak
Guacamole
4 avokado
några droppar citron
salt, efter smak
Chilimajjo
2 dl Hellmans majonnäs
1/2-1 msk srirachasås
salt, efter smak
Tillbehör
små mjuka tortillas (8-12 st)
limeklyftor
koriander
Gör så här
1. Tina räkorna, ta bort eventuellt skal (från svansen).
2. Mät upp mjöl, panko och ägg i tre olika skålar. Vispa upp ägget med en gaffel.
3. Doppa räkorna först i mjöl, sedan ner i ägget och till sist i panko-ströbrödet. Lägg på ett fat tills alla är klara.
Mangosallad
1. Skär mangon i tärningar eller häll upp de frysta i en skål för att töa.
2. Finstrimla i chili. (Kolla så den inte är allt för stark, ta då lite mindre.) Hacka i koriander och pressa över lime. Salta och smaka av – ställ åt sidan.

Guacamole
1. Mosa avokadon och tillsätt några droppar citron, salta & smaka av. Ställ svalt med plast över till servering.

Chilimajjo
1. Blanda samman Hellmans majonnäs med srirachasåsen.

Källa