Saffransbiscotti med mandel och touch av vanilj

Det är bara så sjukt gott med saffransbiscotti. Perfekt att baka upp, lägga i burkar och ta fram när man än önskar under julen.
Här kommer mitt recept!

ca 30-40 biscottis
Ingredienser
100 g smör, smält
0,5 g saffran
1,5 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl special
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl skållade mandlar eller andra nötter
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Stöt saffranet i en mortel med lite utav sockret.
3. Smält smöret och häll ner det stötta saffranet, låt svalna.
4. Häll ner det avsvalnade saffranssmöret i en bunke och rör i ägg och socker.
5. Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver väl och häll sedan ner i smeten tillsammans med nötterna. Arbeta ihop till en fin deg.
6. Dela upp degen i 4 delar och rulla till längder, ca 35-40 cm långa. Lägg upp längderna på plåt med bakplåtspapper och platta till lite lätt med fingrarna. Sätt in i ugnen i ca 14-15 min, ta ut låt svalna en aning.
7. Sänk ugnstemperaturen till 95-100 grader.
8. Skär längderna snett ca 2-3 cm breda biscottis.
9. Lägg upp på plåt med snittytan uppåt och låt torka i ugnen ca 60 min tills de torkat.
10. Efter 30 min, vänd på dem så andra sidan av ytan kan torka.
Man kan sedan

Källa