Quorn-lasagne med krämig bechamelsås & härligt osttäcke

Lasagne är SÅ himla gott och det är så smidigt att tillaga mitt i veckan till familjen.
Ännu roligare tycker jag att det är nu när jag försöker byta ut köttet i mina maträtter här hemma (just i veckorna, för att äta mindre kött).
Här har jag bara bytt ut köttfärsen mot quornfärs och det blir verkligen minst lika bra. Faktiskt mycket lättare att äta för magen

1 lasagne, 6 personer, 60 min
Ingredienser
1 gul lök, finhackad
1 msk olivolja
300 g quornfärs
2 burkar finkrossade tomater (Mutti)
1- 1,5 msk ekologisk grönsaksfond
1/2 kruka färsk basilika, fin hackad
2 kvistar färsk timjan, finhackad
salt, efter smak
malen svartpeppar, efter smak
lasagneplattor
3 dl riven ost
1/2 dl riven parmesan
Bechamelsås 
25 g smör
2,5-3 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
riven muskotnöt, efter smak ( 1/2 -1 krm räcker)
1/2 tsk salt
svartpeppar efter smak
Gör så här
1. Skala och finhacka löken.
2. Fräs löken mjukt i lite olivolja så den blir glansig och karamelliserad. (2-3 min på medelhög värme.)
3. Häll i quornfärsen och fräs samman.
4. Tillsätt krossade tomater och fond.
5. Hacka i de färska kryddorna och smaka upp med salt och nymalen svartpeppar.
6. Låt koka samman 10-12 min.
Sätt ugnen på 200 grader
Gör bechamelsåsen
7. Smält smöret och tillsätt mjölet. Vispa med en handvisp.
8. Vispa i mjölken successivt utefter det tjocknar.
9. Tillsätt

Källa