Pulled pork på stekt surdegsbröd, mangosallad, guacamole, vispad crème fraiche & ruccola

Pulled pork alltså… Det finns bara ett ord för denna rätt; Magisk!6 pers, 9 hIngredienser900-950 g fläskkarré i hel bit2 gula stora lökar, finstrimlade5 vitlökar, finstrimlad2 dl bbq sås Original3/4 dl Ketchup1/2 dl cognac1 msk chipotlepasta (smaka av och ta i mer om du älskar hetta)1/2-1 msk brunt farinsocker1 msk torkad koriander1 tsk mald spiskummin1/2 dl vattensalt & svartpepparGör så här:1.Sätt ugnen på 100-110 grader, varmluft.2.Lägg karrébiten i en typ ”Le Cruiset” gryta med lock.3.Blanda samman; bbq sås, ketchup, chipotlepasta, cognac, torkad koriander, malen spiskummin, farinsocker & vatten. Smaka upp med salt och peppar.4.Häll blandningen över & runt om köttbiten. Finstrimla lök och vitlök och lägg uppe på karrén. Lägg på locket och ställ in i ugnen i 9 h.5. När 45 min gått, öppna locket och pilla ner lök & vitlök ner i såsen. Rör lite så att lök och sås blandas. Sätt på locket igen och låt den fortsätta i ugnen.Det är alltid bra att kika lite i grytan mellan timmarna så att inget bränns. Känner man att vätska fattas så tillsätt lite vatten och rör in i såsen kring köttbiten.6. När 9 h har gått, ta ut den och dra isär köttet med två gafflar, ”Pulled”. Gör

Källa