Nudelsoppa med röd curry, citrongräs & jätte räkor

Alltså… Detta måste ni bara testa om ni gillar lite hetta i maten. I förrgår åkte jag till en stor asiatisk butik nära där vi bor och köpte på mig lite ”must-haves”Jag köpte bland annat röd currypasta (som var magiskt god… inte alls likt den man hittar i sin vanliga butik), kokosmjölk, kokosgrädde, nudlar, koriander, citrongräs, chili, tempura mm.Jag hade när jag åkte dit en liten tanke på vad jag ville laga och resultatet efter 20 min i köket blev detta! Ni måste prova!!4 port, 20 minIngredienser1,5 l vatten4 msk kycklingfond3 msk Röd currypasta (En bra sådan från asiatisk butik skulle jag rekommendera)1 citrongräs1 dl Kokosgrädde1/2 msk japansk soja1/2 pressad lime20 st ASC märkt scampi (jätteräkor)150g tunna risnudlar1 salladslök, finstrimlad1/2 kruka koriandersaltGör så här1.Mät upp vatten i en kastrull, tillsätt koncentrerad fond och låt koka samman. Sänk värmen till medelhög och tillsätt röd currypasta, rör ut.2. Banka lätt på citrongräset med baksidan av kniven så smakerna kommer ut i soppan. Lägg ner gräset och låt puttra med i soppan.3. Tillsätt kokosgrädde, pressad lime och japansk soja. Smaka av och smaka upp med ev salt.Hur smakar soppan nu ? Svag, stark ? Lagom? Om inte tillsätt mer röd currypasta. Min pasta

Källa