Lyxig smörgåstårta med skagen & tonfiskröra

Fest-tider!
Smörgåstårta är en stor favorit hos mig… Jag kan äta ihjäl mig…!!
Särskilt när den smakar som denna.. Här kommer receptet som ni bara vill testa där hemma och bjuda era gäster på

ca 8 bitar, 40 min + kyl (minst 6h)
Ingredienser
12st landgångsskivor+
Tonfiskröra
3 burkar tonfisk i vatten
2 dl lätt crème fraîche (5 % fetthalt)
1 dl majonnäs
1 liten rödlök, finhackad
1/2 tsk citronpeppar
2 tsk citronsaft, (efter smak)
salt, efter smak
Skagenröra
300g handskalade räkor
1,5 dl majonnäs
1 dl creme fraiche 15%
1/2 rödlök, finhackad
1/2  dl finhackad dill
1 tsk citronsaft (pressad citron)
(lite citronzest -rivet citronskal från ca 1/2 ekologisk citron)
nymalen svartpeppar efter smak
Överdrag
4 dl creme fraiche 34%
100g philadelphiaost
1 msk pepparrot
Citronzest från 1/2 tvättad ekologisk citron.
salt, efter smak
Dekoration
2 gurkor att dekorera med, körda i mandolin på längden
1-2 dl creme fraîche att klä in tårtan med
Gör så här
1. Börja med att skära bort kanterna från bröden, se till att få dom jämna & jämnstora.
Tonfiskröra
1. Blanda ihop tonfisken (avrunnen från vätska) med, crème fraîche, majonnäs & fint hackad rödlök. Smaka upp med citronsaft & citronpeppar. Ställ svalt!
Skagenröra
1. Torka av och hacka ner räkorna till lite mindre bitar, Rör samman med majonnäs& crème fraîche.
2. Vänd ner fint hackad dill och smaka upp med citronsaft, lite citronzest, nymalen svartpeppar och ev  lite salt. (Ps! Blir skagenröran

Källa