Kycklingdumplings i buljong (ramen)

Hej fina ni!!
Det är många som frågar efter receptet på mina dumplings i buljong jag gjorde för någon vecka sedan.
Jag har försökt sätta ihop receptet. (Ni vet, jag slänger ju bara ihop saker på måfå)
Men detta skall vara så nära vi kan komma Här kommer receptet, som egentligen är Super enkelt!
Ca 30 dumplings (4-5 port)
Ingredienser
Dumplings
30st gyoza-blad (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
2 kycklingfiléer (alt 400g kycklingfärs)
1/2 finhackad vitlöksklyfta
2 msk finstrimlad/hackad salladslök
1/2 röd chili, färsk finhackad
Salt – på känn
5-6 varv Nymalen svartpeppar

Annons

Ps!
Jag köper en hel kyckling och styckar ur filéerna som jag gör till färs.
Resten av kycklingen kokar jag buljongen av.
Buljong / Ramen
2 liter vatten
1 kycklingskrov
2 gula lökar
2 msk koncentrerad kycklingfond
10 hela svartpepparkorn
1/2 cm ingefära (skalad bit)
1-2 msk japansk soja
4-5 droppar sesamolja
1/2 röd chilifrukt (inte för stark-kolla det först
3-4 kvistar koriander
Salt, after smak (fega inte)
Gör så här
1. Skär bort filéerna från den hela kycklingen. Dra bort skinnet men spara till buljongen.
2. Finhacka vitlök, chili och salladslök.
3. Pulsa kycklingen till en färs i matberedaren, vänd sedan ner vitlök, chili och salladslöken.
4. Salta & peppra.
5. Lägg ca 1 msk fyllning på gyozabladen och knyt igen till önskad form på din dumpling.
(På youtube kan du kolla på olika tekniker)
6. Det viktigaste är

Källa