Krämig kyckling med örter & parmesan!

Om inte denna krämiga kycklingrätt med timjan, vitlök & parmesan blir en favorit hemma hos er, då vet jag inte vad!
Herregud så gott detta var! En riktigt fullträff på alla sätt, och på 15 min var det klart! Receptet kommer såklart här

4 pers, 15 min
Ingredienser
4 kycklingfiléer, delade på hälften till 8 tunna, hela filéer (minutfiléer typ)
2 dl crème fraiche 34 %
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk kycklingfond
1 msk dijonsenap
2 msk vitt vin
1/2 dl färsk timjan, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
smör, att bryna kycklingen i
Tillbehör
20-30 g riven parmesan (lagrad 30 månader)
basmatiris i portionspåsar (2 påsar till 4 pers)
mixsallad, halverade cocktailtomater med mild olivolja & rödvinsvinäger

Annons

Gör så här
1. Koka riset enl anvisningarna på paketet.
2. Dela kycklingfiléerna på hälften till 8 st tunna hela filéer (minutfiléer).
3. Salta och peppra på båda sidorna.
4. Bryn filéerna ca 4 st åt gången, ca 2 min / sida. Lägg sedan över i en större kastrull eller en sauteuse.
5. När alla filéer är brynta och överlagda i suteusen, tillsätt crème fraiche och matlagningsgrädde i stekpannan och vispa ur den. (På så vis tar vi vara på smakerna som bildats i pannan.)
6. Tillsätt kycklingfond, dijonsenap, vitt vin och hackad färsk timjan. Salta & peppra efter smak.
7. Häll

Källa