Krämig ädelostpasta med knaperstekt bacon, ruccola & valnötter

Magi! Färsk pasta, krämig ädelostsås och knaperstekt bacon toppat med ruccola, färsk timjan och rostade valnötter. Låter rätt gott va? Ja, det är det. Ni måste testa! Receptet kommer här ♥

4 portioner, 10 min
(pastan är verkligen mkt krämigare än bilden visar, det lovar jag)
Ingredienser
400 g färsk pasta – tagliatelle
140 g ädelost
3 dl grädde
1 bananschalottenlök, finstrimlad
1 paket bacon, knaperstekt
Topping
färsk timjan
ruccola
rostade valnötter (rostade på en plåt i ugnen på 100 grader i 10-15 min)
Gör så här:
1. Koka färskpastan i saltat vatten enl anvisningarna på paketet (4min).
2. Finhacka och bryn schalottenlöken mjukt och försiktigt i lite olivolja.
3.Tillsätt sedan grädden och smula ner osten. Låt små-puttra på svag värme tills osten smält helt.
4. Skär bacon i små bitar och knaperstek den i stekpanna, när dom fått fin färg vänd upp på hushållspapper och låt rinna av.
5. Häll av pastan och blanda sedan ner såsen, blanda runt.
Servering
Lägg upp pasta på tallrikarna, toppa med knaperstekt bacon, lite ruccola, färsk timjan och lite valnötter. (Rosta gärna valnötterna innan på en plåt i ugnen på 100 grader i 10-15 min för att få en krispigare nöt med nötigare och rundare smak.)

Källa