Kladdigaste kladdkakan med Daimfluff & bär

Detta är MAGI på riktigt.. Kladdig & härlig kladdkaka med Daimfluff & bär… Så galet gott och enkelt att svänga ihop. Receptet kommer såklart här!

Dessert för minst 8-10 pers, 30 min (+ kyl av Daimfluff 2-3 h)
Ingredienser
150g smör, smält
1 dl kakao
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
3 ägg
Daimfluff
2-3 dl grädde
1 dubbelDaim, krossad
Dekoration
Krossad daim
Färska hallon
Färska blåbär
Vaniljsocker, siktat över
Gör så här
Kladdkakan
1. Sätt ugnen på 175 grader, och smörj en springform. Jag smörjer med smör och använder vetemjöl & kakao som ”ströbröd”.
2. Smält smöret, dra bort från värmen och tillsätt alla ingredienser till kladdkakan. Rör i äggen sist!
Rör till en slät kladdig smet och fyll sedan upp formen.
3. Sätt in kakan i ugnen i ca 20-25 min (Beroende på ugn och storlek på springform du väljer).
Kakan skall vara kladdig i mitten, så känn på den efter 20 minuter och se om den känns någorlunda fast men ändå kladdig.
4. Ta ut & låt svalna.
Daimfluffet
Medan kladdkakan är i ugnen så kan du preparera Daimfluffet.
1. Koka upp grädden i en kastrull, dra bort från plattan och häll i hackad diam. Rör slätt tills all Diam smält in i grädden.
2. Häll upp i en skål och ställ svalt med plast över till servering / dekoration av tårtan.

Servering
När

Källa