Kanelbullens dag – Bästa och saftigaste kanelbullarna

Idag är det Kanelbullens dag!! ♥
Finns det något godare än en nybakad kanelbulle & ett kallt glas mjölk när fikasuget smyger sig på? När jag gör kanel-/kardemummabullar gör jag istället något jag kallar för kanel-/kardemummanystan, vilket betyder att jag bakar ut degen som vanlig på bakbordet, brer på smör, lägger på kanel & kardemumma och vaniljpulver. Sedan viker jag över degen en gång och skär sedan upp långa remsor som jag lindar upp som ett garnnystan. Lite så som du ser på caféer & bageri runt om just nu. Tycker det blir så fint, och du… aldrig en torr bulle!
Här kommer receptet, som såklart är ett original!

60 min, ca 15 bullar
Ingredienser
25 g jäst
100 g smör, rumstempererat
2,5 dl mjölk
3/4 dl socker
1 tsk hela kardemummakärnor, stötta
1 nypa salt
6,5 dl vetemjöl special
Fyllning
75 g smör, rumstempererat
1/2-1 tsk stött kardemumma
1/2-1 tsk kanel
1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
Gör så här
Sätt ugnen på 175-180 grader varmluft
1. Värm upp mjölken upp till 37 grader (fingervarmt).
2. Smula jästen i en bunke och häll vätskan över, lös upp jästen.
3. Tillsätt socker, salt, stött kardemumma och rör successivt i mjölet. Använd gärna degkrokar och arbeta till en jämn smidig deg (Spara lite mjöl till utbakning)
4. Klicka i det rumstempererade smöret i omgångar och låt

Källa