Hjortytterfilé med krispiga hasselbackare & svart trumpetsvampsås

Hej Finingar!
Det är många som frågat efter receptet på min hjort med hasselbackspotatis & svart trumpetsvampsås som jag lade upp på instagram här om dagen.
Självklart skall ni få receptet. Superenkelt men riktigt lyxigt!

4 port, 60 min
Ingredienser
700-800g Hjort ytterfilé, eller innerfilé
8st potatisar med skal, typ Amandinepotatis (el mjöliga normalstora)
1 msk enbär, krossade eller delade med kniv
2 msk smör+ 1 msk rapsolja att steka i
Smör- att hyvla på hasselbackspotatisen som är i ugnen
Svart trumpetsvampsås
1 dl förvälld och hackad svart trumpetsvamp (Funkar lika bra med kantareller el trattisar)
4 dl vispgrädde 40%
salt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak
(Några droppar kinesisk soja om du använder kantareller el trattisar i såsen för att få lite färg & djup i smaken)

Gör så här

Annons

Köttet
1. Putsa köttet om det inte är putsat.
2. Salta runt om och bryn på bitarna hastigt runt om i en het stekpanna med smör och olja. Jag lägger i enbären i smöret/oljan så att de får ge smak till köttet.
3. Peppra och lägg upp i en form, stick i termometer och kör till innertempen når 57 grader i en ugn som håller 90-100 grader.
Har du inte två ugnar hemma, så blir det såklart krock med potatisen. Men då kan man istället varsamt steka

Källa