Hemgjord ravioli med skogssvamp, krämig vitvinssås, rostade pinjenötter & svart tryffel

Igår fick jag ”feeling” för att göra hemgjord pasta, vilket INTE är svårt och det är SÅ mycket godare när man bakar pastan själv.
Det är bara ägg, durumvete, vatten och salt. Inget mer, så hur svårt kan det vara?
Jo, det enda man skall tänka på är att ha i mjölet successivt. Annars blir degen för torr/hård och den blir omöjlig att handskas med. Följer man dock receptet så skall det gå bra. Här kommer receptet på min ravioli med skogschampinjoner!

4 pers, 45 min (+ pastadegen vill vila i en plastpåse i kylen från morgonen till kvällen)
ca 20 st raviolis
Ingredienser
Pastadeg
2 ägg, hela
2 msk kallt vatten
2,5-3 dl durumvete (beror på hur stora äggen är)
1 nypa salt
Svampfyllning
10 st skogschampinjoner, fint – fint hackade
1 bananschalottenlök, fint – fint hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
10 basilikablad, färska, finhackade
2 kvistar färsk timjan, finhackat
25 g riven parmesan (lagrad 20-30 mån, med fin smak)
170 g ricotta
Salt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak
Vitvinssås
1 dl finhackade skogschampinjoner (sparat från tidigare hack)
20 g smör, brynt
1/2 dl vitt vin
2-3 dl vispgrädde
1 tsk kycklingfond
salt, efter smak
Tillbehör
Hyvlad svart tryffel
Rostade pinjenötter
Ruccola
Riven parmesan
Färsk basilika

Gör så här
Slå ihop pastadegen på morgonen. Vispa upp äggen lite lätt, ha i vatten och salt och häll successivt i durumvete. Arbeta direkt på bänken eller i en

Källa