Hallon- och turkisk pepparglass

Kan vi prata om denna magiska hallon- och turkisk pepparglass som du svänger ihop på ett kick!?Kombinationen av hallon, turkisk peppar och krämig grädde kan inte bli bättre. Love it!! Ingredienser5dl vispgrädde1 burk sötad kondenserad mjölk (ca400g)200g frysta hallon1/2 citron, saften100g turkisk pepparGör så här:1. Lägg hallon och citronsaft i en kastrull. Låt koka upp.2. Sila bort kärnorna och låt hallonsåsen svalna i en skål vid sidan medans du gör glassen.Glass1. Lägg in turkisk peppar godisarna en liten plastpåse. (Jag lägger först in godiset i en påse och sedan en till eftersom jag inte vill att påsen går sönder när jag krossar godiset)2. Krossa godiset genom att hålla i påsen och slå mot marken. (Ute rekommenderar jag )-Du kan såklart mixa el krossa godiset med mortel också!3. Vispa grädden mjukt och toppigt och vänd sedan ner den kondenserade mjölken. (Inte för lös, inte för hårt vispad)4. Rör i hallonsåsen (coulis), och vänd ner de krossade lakritsgodisarna. Turkisk peppar!5. Lägg glassmeten i en bunke eller form och ställ i frysen.Låt frysa 6-8 h innan glassen serveras!-Står glassen längre i frysen, ta fram ca 10 min innan den skall formas till kulor och ätas Smaklig

Källa