Grillade jätteräkor med vintips från Provence

I samarbete med Provence viner har jag kombinerat ihop med somrig och härlig förrätt som passar bra att avnjuta till ett glas rosé. När jag tänker på Provence tänker jag på lavendelfält och medelhavsmat. (Fisk, skaldjur i all enkelhet)Här kommer receptet på mina grillade jätte räkor i kombination till rosé.4 port, 15 minIngredienser4-8 st jätteräkor, färska1/2 dl olivolja3/4 dl hackad persilja4 vitlöksklyftor el 2 vitlök solo1/2 pressad citron + riet citronskal1/2 tsk tabasco eller piri-piri såsSaltToppingHerbes de ProvenceCitronGör så här1. Blanda samman olivolja med hackad persilja, pressad vitlök, citronzest, citronsaft och hackad chili. Spetsa till marinaden med tabasco eller lite piri-piri sås.2. Lägg ut räkorna på ett fat och häll marinaden över. Låt dra minst en timme, men gärna längre.3. Grilla räkorna ca 1,5-2 min / sida på grillen tills räkorna blir röda och tillagade.4. Ta räkorna från grillen, strö över herbes de provence och servera direkt till ett väl kylt glas rosé.Vinerna jag rekommenderar till detta magiskt goda recept är:Les Valentines COTES DE PROVENCE 2019 – är en frisk rosé med inslag av grapefrukt, fänkål, anis och torkade örter. Passar fint till mildare ostar, grillat kött och fiskrätter. (Passar till mycket).Château de L’ Escarelle COTEAUX VAROIS EN PROVENCE 2019 –

Källa