Grillad tonfisk med sesamslungad potatis & het majjo

OMG vad gott… Gillar man tonfisk & asiatiska smaker så är detta en riktig pang-hit!
Receptet är galet enket & kommer här! Så gott!!

4 pers, 20 min

Ingredienser
600g tonfisk – färsk (150g / pers)
20 små potatisar, delikatess eller färsk
1/2-1 msk sesamolja
1 tsk vita sesamfrö
1 tsk svarta sesamfrö
salt, efter smak
Majjo
1 äggula (+ lite vita från ägget)
1-1,5 dl rapsolja
1-2 tsk pressad lime
1 tsk ljus soja
1/2-1 msk srirschasås
salt, efter smak
Gör så här
1. Slå majjon.
Knäck ägget, och häll bort nästan all vita – lägg gulan i en liten skål (el cylinder).
2. Vispa kraftigt med stavmixer och ha successivt i rapsolja lite i taget. Häller man för mycket på en gång blir det ju ingen majjo.. (äggulan hinner inte binda för mkt olja i taget)
3. När all olja successivt gått i till en härligt krämig & lite tjockare majjo, tillsätt limesaft, soja, srirascha och salt. Smaka av! (Blir den för rinnig kan du mixa igen om du vill, då tjocknar den.
-Ställ svalt!
4.  Koka med saltat vatten eller kör potatisen i ugn med olja & salt tills den är genom-färdig.
5. Pensla den färska tonfisken med lite olja (raps), salta & peppra (Nymalen svartpeppar)
6. När potatisen är klar, häll av el ta ut från ugnen och lägg i en skål. Dela

Källa