Grillad Halloumiburgare med het chilimajjo

Idag är det Halloumi’ns dag
Är det inte alldeles fantastiskt att denna magiskt goda ost har fått en dag uppkallad efter sig ?
Jag älskar, absolut Älskar halloumi.. Får liksom aldrig nog.
Har ni testat göra Halloumiburgare någon gång?
Om inte så måste ni verkligen testa. Så enkelt & så gott.
Nu mera finns halloumin att köpa som runda ”halloumi burgare”, finns där du hittar alla andra halloumi.
Receptet på denna magiska burgare kommer här!

4 port, 15 min
Ingredienser
Hamburgerbröd, valfritt
2 paket Halloumi för burgare, dvs 8 skivor (Fontana)
2 tomater, skurna i skivor
Sallad, (jag tog en påse mixsallad)
1 dl majonnäs
2-3 tsk srirachasås
Rostad lök,
picklad rödlök eller tunt skuren rödlök
Gör så här
1. Blanda samman majonnäs & sriracha till en lagom het chilimajjo. Smaka av!
2. Skiva tomaterna, ta fram, rostad lök, sallad och skär rödlök tunt & fint. (Om du inte valt att pickla rödlöken)
3. Sätt igång grillen och grilla halloumin på båda sidorna på lagom hög värme så att det inte osten bränns. Grilla gyllene ca 3 min.
4. Lägg innersidan på hamburgerbröden nedåt på gillen någon minut så den får rostas lite lätt – så mkt godare!
4. Bygg din burgare: Bröd, halloumi, chilimajjo, sallad, tomat, rostad lök, rödlök (el picklad lök som är min favvo)

Såå Gott!!

Källa