Friterade wontons med löjrom

Happy Friday!!
Ikväll blir det löjrom och bubbel!
Här kommer recept på ett riktigt läckert tilltugg som känns lyxigt & faktiskt är väldigt enkelt att göra även fast det låter knepigt.

10-12 snittar, 30 min
Ingredienser
10-12 wontonblad (dumplingark – finns i frysen i välsorterade butiker)
1-1,5 dl crème fraiche el smetana
70-80 g Kalix löjrom
1 salladslök, finstrimlad
2 dl rapsolja, till fritering
Garnityr
Ärtskott
Gör så här
Klipp wontonbladen som från början ligger i små fyrkanter i ett ark, runda. (Vik 5-6 blad åt gången och klipp en halvmåne, vik upp & vips alla är runda.)
Mät upp olja i en mindre kastrull så att 1 cm upp mot kanten täcks.
Hetta upp till 155-160 grader, sätt ner en termometer så ser du.
Ta ett ”blad” åt gången med en tång eller pincett i ena kanten. Börja med att fritera halva cirkeln i oljan. När den puffat upp och fått en krispig yta (ca 10-15 sek), nyp tag med pincetten i den friterade delen och fritera andra sidan. Wontonbladet skall bli format som ett tacoskal. (Har man en ställning hemma som kan hjälpa att fritera taco-bågar så mät upp mer olja och fritera med hjälp av hållaren.)
Att fritera wontonblad går fort, på ett par sekunder är dem krispiga & gyllene.
När friteringen är klar, lägg dem

Källa