Fisk- & räksoppa med vitlöksaioli

Min Lyxiga och galet goda fisksoppa med räkor & vitlöksaioli ♥ Ni Måste prova!

2 port, 30 min
Ingredienser
300g fisk (Jag gjorde tärningar av både lax & torsk)
1 dl skalade räkor
1 hel fänkål, grovt nedskuren
1 rödlök, grovt strimlad
1 msk tomatpuré
5dl vatten
2 fiskbuljontärningar
2 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1 nypa fänkålsfrön
Dill att dekorera med
Vitlöksaioli
1 dl Hellmans majonnäs
1/2 dl Creme fraiche 34%
1 pressad vitlöksklyfta
salt, efter smak
nymalen svartpeppar efter smak
Tillbehör
Rostat surdegsbröd
Gör så här:
1. Fräs försiktigt fänkål och lök i en rejäl klick smör i en sauteuse i ca 3 min utan att brännas. (kastrull)
2. Klicka i tomatpuré, rör om.
3. Tillsätt mortlade fänkålsfrö, vinet och sedan vatten & buljongtärningar, låt koka upp.
4. Häll tillsist i grädden. Låt nu allt stå på plattan och småkoka 15-20 min.
5. När soppan kokat och fått fin smak, sila bort fänkål & lök.
6. Tillsätt den tärnade fisken i den släta soppan. (Låt bara småputtra tills fisken är klar ca 2-3 min räcker om inte fisken är fryst).
7. Precis innan servering vänder du ner räkorna, servera direkt!
Vitlöksaioli
Blanda samman alla ingredienser och smaka av, ställ svalt till servering.
Rostat surdegsbröd
Rosta skivor av surdegsbröd i en brödrost eller i ugnen, servera till soppan!

Såå God, lyxig & enkel soppa!! ♥

Källa